SUSTAVNO MALTRETIRANJE

Trojica maloljetnika pretukla profesora

19.07.2009 u 16:51

Bionic
Reading

Ivicu Ramljaka, 59-godišnjeg profesora u drniškoj srednjoj školi, u petak su pretukla trojica maloljetnika u dobi od 14 do 16 godina

'Napad je uslijedio nakon što sam im prigovorio da su iščupali 17 panjeva iz mojeg vinograda te pobacali kolce i žicu u noći sa 29. na 30. lipnja. Pobiesnili su. Stali su me udarati nogama i rukama. Pao sam i u jednom trenutku izgubio svijest. Netko od susjeda je pozvao policiju. Prebačen sam u drniški Dom zdravlja, a odatle vozilom Hitne pomoći na Odjel kirurgije Opće bolnice u Šibeniku, gdje mi je određena hospitalizacija', kazao je Ramljak za Jutarnji list.

Dodaje da mu je obitelj maloljetnika i prije stvarala probleme. Jedan od mladića, inače njegov bivši učenik koji je pao razred, već ga je, kaže, prije dvije godine napao kamenjem.

'Uradio je to na očev nagovor, a u vrijeđanju i omalovažavanju sudjelovala je i njegova majka. Ne zaštiti li me policija u Drnišu, potražit ću pomoć viših državnih institucija i potporu braniteljskih udruga. Ovakva situacija je neodrživa. Živim u stalnom strahu za vlastiti život i imovinu', kaže Ramljak.

'Operativno-komunikacijski centar policije PU šibensko-kninske zaprimio je 17. srpnja 2009. u 21.50 sati telefonsku dojavu da je u mjestu Siverić, zaseoku Bukarice, došlo do tjelesnog sukoba između više osoba. Dolaskom na mjesto događa policijski službenici zatekli su 50-godišnjaka iz Siverića, dok ostali sudionici događaja nisu zatečeni.

U Općoj bolnici Šibenik kod 50-godišnjaka je konstatirana teška tjelesna ozljeda. U tijeku su policijske radnje na utvrđivanju okolnosti nastanka događaja i utvrđivanja identiteta drugih sudionika događaja', stoji u policijskom priopćenju policije.