RAZBIJANJE AUTA BEOGRADSKOG ODVJETNIKA

Bezuvjetna zatvorska kazna za zločin iz mržnje

19.07.2009 u 09:56

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužni prijedlog protiv trojice mladića koji su u Župi Dubrovačkoj oštetili automobil beogradskog odvjetnika Branislava Popovca i, ocijenivši da su to učinili iz mržnje zbog njegove nacionalnosti, predložilo za njih bezuvjetnu kaznu zatvora

Općinsko državno odvjetništvo je optužni prijedlog protiv hrvatskih državljana I. M. (1988.), I. R. (1988.) i J. S. N. (1985.) podnijelo za kaznena djela uništenja i oštećenja tuđe stvari u svezi s člankom 89. st. 36. Kaznenog zakona kvalificiranog kao zločin iz mržnje, navodi se u priopćenju na internetskim stranicama DORH-a.

Okrivljene se tereti se da su 15. srpnja oko 2 sata u dogovoru, zajednički i s namjerom da oštete parkirani peugeot 407 srbijanskih registracijskih oznaka, a zbog mržnje prema vlasniku zbog njegove nacionalnosti, udarali po automobilu rukama, nogama i drvenom palicom. Na automobilu su pričinili štetu u iznosu od oko 10 tisuća kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku predložilo je da se svakom okrivljeniku izrekne po bezuvjetna kazna zatvora, kaže se u priopćenju.