Crna kronika USKOK NAJAVIO ŽALBU

Za lopove iz HŽ-a jamčevina milijun i pol kuna

  • Autor: tportal.hr
  • 17.7.2009 20:14:23
  • 17.7.2009 19:58:56

Troje bivših čelnika HŽ-a koji su državu olakšali za tri milijuna eura, mogli bi se braniti sa slobode nakon što im je sutkinja odredila jamčevinu

Nakon što je USKOK protiv troje bivših čelnika HŽ-a otvorio istragu zbog zlouporabe i pranja novca, nadležna sutkinja u istrazi Županijskog suda Erna Dražančić prihvatila je prijedlog USKOK-a da im se odredi 30 dana u istražnom zatvoru. No nije isključila mogućnost da se okrivljeni brane sa slobode.

Sutkinja je odredila jamčevinu od pola milijuna kuna za svakog pojedinačno. U USKOK-u se ne slažu s mogućim izlaskom okrivljenih na slobodu te su najavili podnošenje žalbe na dio koji se odnosi na jamčevinu. Sud bi konačnu odluku trebao donijeti sljedećeg tjedna. Troje okrivljenih dotad će ostati u pritvoru, piše Jutarnji list.

Opsežna istraga o pranju novca u HŽ-u pokrenuta je zbog sumnje da je 'AGIT' godinama plaćala nepostojeće fakture, čime je država oštećena za gotovo 25 milijuna kuna.

Kobak je nakon smjene u veljači ove godine javno odbacio takve tvrdnje, kao i medijske optužbe da je krađu državnog novca dogovarao s bivšim direktorom Željeznica Srbije, rekavši da su 'medijski napadi' na njega pokrenuti da bi se skrenula pozornost s 'nekih drugih problema' u HŽ-u.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još