Crna kronika PET GODINA ZA UBOJSTVO MARKA JURIĆA

Maloljetniku najteža moguća kazna za ubojstvo

  • Autor: Hina
  • 17.7.2009 18:47:06
  • 17.7.2009 18:29:10

Splitski Županijski sud osudio je danas na pet godina zatvora 18-godišnjega Splićanina M.B. zbog prošlogodišnjeg ubojstva Marka Jurića (21) iz Stobreča u blizini narodnjačkog kluba 'Pupa' na Bačvicama

Riječ je o najvećoj mogućoj zatvorskoj kazni za maloljetnike. Osuđeni M.B. imao je u vrijeme ubojstva početkom studenoga prošle godine 17 godina, a punoljetan je postao početkom ove godine.

Sudsko vijeće ocijenilo je olakotnim okolnostima to što je M.B. u vrijeme ubojstva - kad je na plaži Bačvicama kuhinjskim nožem u trbuh ubo Marka Jurića, koji je poslije umro u bolnici - bio smanjeno uračunljiv, pod utjecajem alkohola i kokaina, i što ima smanjen prag tolerancije.

No, pri odluci o najvećoj mogućoj kazni ipak su prevagnule otegotne okolnosti jer je M.B. već osuđivan za nasilje i bio je pod odgojnim mjerama koje nisu dale rezultata. Nakon izricanja presude članovi obitelji ubijenoga reagirali su emotivno i osuđeniku su plačući pokazali sliku pokojnog Marka Jurića pa su ih pravosudni policajci izveli iz sudnice.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još