PIJAN ZA VOLANOM

Sin lokalnog moćnika opet ubio vozača

17.07.2009 u 14:27

Bionic
Reading

Sine moj! Nema te više, nema te više! Ubili su te! - jecala je ispred svoje kuće izbezumljena majka Dražena Bočkog (24) koji je u srijedu poginuo u prometnoj nesreći, kada je na njega iz suprotnog smjera naletio pijani 26-godišnji Mario Petek Šešo, sin vlasnika Elektrocentra Petek i jednog od najimućnijih ljudi u Ivanić Gradu, Kreše Peteka

Mario Peteku ovo nije prvi put da je nekoga usmrtio u prometu. Prije sedam godina, kao 19-godišnjak, nekoliko stotina metara dalje od mjesta ove nesreće također je prešao u suprotan smjer i udario u auto u kojem je poginuo mladi otac Goran Čolić. Petek tada nije bio pijan, ali je vozio prebrzo, piše Jutarnji list

Prije dva dana, Mario Petek je sa 1,88 promila alkohola u krvi sjeo za volan Škode Octavije. Iza njega je vozio njegov prijatelj Nikola F. (26) u Ford Focusu koji je također imao u sebi imao 0,86 promila. Navodno su njih dvojica stari školski prijatelji, koji su se utrkivali po Ulici Franje Jurinca.

Osmrtnica i lampion u spomen na Dražena Bočkog

- Nikola je priznao da su se utrkivali. Kako je rekao, našli su se na ‘pijači’ nakon dugo vremena. U nesreći je stradala i moja kćer Antonija, Draženova djevojka. Rekli su da ima lakše ozljede, ali sad sam bio kod nje u bolnici i ona uopće ne reagira na podražaje.

Kada sam je nakon nesreće vozio u bolnicu stalno je pitala za Dražena, a sad kada sam joj rekao da je mrtav, uopće nije reagirala. Bojim se što će biti s njom - ispričao je Franjo Perikić, otac 20-godišnje djevojke ozlijeđene u nesreći.

Mario Petek
je prešao u suprotan smjer i udario u Draženovu Škodu Feliciju, koja je kasnije udarila i u Focus Nikole F. Dražen je od ozljeda preminuo u bolnici.

I dok je bol u kući Draženove majke u Kloštru i njegovog oca u Opatincu neizmjerna, tuga je preplavila cijeli Ivanić Grad.

Osim tuge zbog izgubljenog mladog života, obitelj, prijatelji, ali i ostali stanovnici, unaprijed su zabrinuti hoće li Mario Petek biti kaženjen.

- Njegov je otac bogat i ovdje je ‘gazda’. Kako je uopće mogao dobiti vozačku dozvolu, nakon što je prije sedam godina ubio čovjeka za volanom. Navodno je njegovoj udovici Krešo Petek sagradio kuću, a čuli smo da već sada poručuje da će svima isplatiti odštetu. Ne može nama ništa vratiti Dražena - govorili su članovi njegove obitelji.

U kući Kreše Peteka u Mraofskoj ulici sinoć se zapravo činilo prilično “živahno”. Pet-šest automobila bilo je parkirano oko kuće, veliko društvo sjedilo je za stolom, a Krešo Petek pristao je izaći iz kuće kada smo im pozvonili na vrata.

- Ovo je velika obiteljska tragedija. Nemojte me ništa pitati. Događaj iz 2002. nema veze s ovim - sve je što je uspio reći, kada ga je prijatelj odvukao natrag u kuću.

Potpuno smrskana Draženova Škoda stajala je u dvorištu njegovog oca Ivana. Uz upaljene svijeće, bolni je podsjetnik na tragediju koja se vjerojatno mogla spriječiti, da Mario Petek, poznat po divaljanju autima, nije nastavio svoje pohode po ulicama Ivanić Grada. Prema neslužbenim informacijama, Petek se nalazi u pritvoru.

Mladi par, Dražen i Antonija, trebali su danas otputovati na more.