STIGLI U REMETINEC

Dileri s Kariba izručeni Hrvatskoj

04.10.2013 u 11:28

Bionic
Reading

Iz zatvora u Martiniqueu na Karibima nakon više od godinu dana Hrvatskoj su izručeni Zadranin Ivan Šango (28) i Zagrepčanin Milan Mandić (44), javlja Zadarski list.

Oni su u svibnju prošle godine 'pali' u ruke tamošnje policije u sklopu akcije Iadera pod sumnjom da su članovi skupine uhićene u Dominikanskoj Republici sa 175 kg čistog kokaina vrijednog osam milijuna eura namijenjenog europskom narkotržištu.

Osim Šanga i Mandića u akciji je uhićeno još pet Zadrana. Zlatko Ugarković Patak (44) koji je bio označen kao vođa skupine nedugo nakon uhićenja se ubio u ekstradicijskom zatvoru u Španjolskoj. U Zadru su uhićeni ugostitelj Elvis Mužanović Kec te skiper Dražen Miletin Žika. Milivoj Šango, Ivanov stric, je uhićen u Italiji, a na Karibima Ivan Zanze. Članovi kriminalne skupine bili su i Srbin Nebojša Gačanović te jedan Kolumbijac.

Stric i nećak Šango, Mandić i Gačanović optužnicu čekaju u Remetincu, a Mužanović Miletić i Zanze na slobodi. Tu su pogodnost jamčili milijunskom imovinom. Mužanovićeva je vrijedna 3,8 milijuna kuna, a od ostale dvojice po dva milijuna kuna.