Crna kronika BOMBAŠ IZ VLAKA

Zagajski priznao da je htio ubiti Pahora

  • Autor: tportal.hr
  • 13.7.2009 8:23:45
  • 12.7.2009 23:17:36

Josip Zagajski, koji je u subotu na graničnom prijelazu Dobova uhićen s pet bombi, priznao je slovenskoj policiji da je želio ubiti premijera Boruta Pahora

Zagajski ostaje u pritvoru u Novome Mestu, a mogao bi se suočiti i s optužnicom za teroristički napad, izvijestila je Hrvatska televizija.

Zagajski je uhićen na graničnom prijelazu Dobovi i skinut s vlaka. Nakon privođenja u policijsku postaju pokušao je aktivirati bombu, ali su ga policajci uspjeli spriječiti.

Riječ je o osobi koja se nalazi na tzv. schengenskoj crnoj listi jer je zbog pokušaja napada eksplozivom potkraj devedesetih bio uhićen u Njemačkoj. Navodno je i priznao namjeru terorističkog napada. Zagajski je bio sudionik Domovinskog rata, a njegovi suborci za njega imaju samo riječi hvale. Ne znaju što ga je nagnalo na takav sulud potez. Mediji su objavili da se zbog duševnih problema neko vrijeme liječio u psihijatrijskim ustanovama.

S obzirom na to da su Hrvatska i Slovenija potpisale sporazum o izručivanju, Hrvatska bi mogla tražiti izručenje Zagajskog. No mislim da se to neće dogoditi jer će se poštovati načelo da se počinitelju sudi na teritoriju zemlje u kojoj je kazneno djelo počinio – izjavio je za Žurnal 24 odvjetnik Boris Grobelnik.

Odvjetnik Grobelnik smatra da bi se Zagajski mogao braniti pozivanjem na neubrojivost, što znači da mu se može izreći kaznena mjera obveznog psihijatrijskog liječenja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još