'ZAMRAČENO' 22,9 MILIJUNA KUNA

Protiv Dijane Čuljak podignuta optužnica u aferi Core media

28.08.2013 u 21:09

Bionic
Reading

Dijana Čuljak, nekad velika televizijska zvijezda HTV-a, i službeno je postala jedna od optuženih u aferi Core media. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu ovih je dana i nju dodalo na popis optuženika u toj aferi podnijevši optužnicu protiv nje te njezina bivšeg supruga Vladimira Šelebaja Selliera, Vlade Bućana, Igora Šumakovića, Marija Cikača i Tončeka Mandića

Ime D. Čuljak na popisu optuženika našlo se nakon što je ŽDO u veljači ove godine proširilo istragu i na nju tereteći je da je s bivšim suprugom, kao tajni suosnivač poduzeća Core media, iz tog poduzeća putem drugih društava, a na osnovi fiktivnog poslovanja izvukla oko 22,9 milijuna kuna.

Ako budu osuđeni, ŽDO traži da nekadašnji supružnici Šelebaj-Čuljak, a sada ljuti protivnici koji su prljavo rublje svog bračnog života mjesecima razvlačili po medijima, taj iznos od gotovo 23 milijuna kuna vrate u jednakim omjerima budući je riječ o protupravno stečenoj imovinskoj koristi, piše Večernji.hr.

Osim za zloporabu u gospodarskom poslovanju, nekadašnja TV zvijezda tereti se i za navođenje svjedoka na davanje lažnog iskaza.