SNIMKA KAO DOKAZ

Pogledajte kao 'operira' zagrebački provalnik

06.08.2013 u 11:48

Bionic
Reading

Nakon samo tri tjedna od instaliranja nadzornih kamera ispred ulaza i u stubištu zgrada na zagrebačkoj Knežiji, stanarima Ulice Ćire Truhelke ova se investicija isplatila. Provalnik je snimljen, provala je osujećena, a zahvaljujući snimci za njim traga policija

Provala se dogodila 2. kolovoza na kućnim brojevima 39 i 41. Mlađi muškarac došao je prvo do ulaza na broju 39. Provalio je u stubište te potom pokušao obiti vrata garaže. To mu nije pošlo za rukom pa se uputio na kućni broj 41. Provalio je i u to stubište, no plan mu je pomrsio predstavnik stanara tih zgrada Ivan M. koji je u tom trenutku baš bio u prostoriji u kojoj je oprema za snimanje te iz prikrajka motrio provalnika koji je vrata otvarao nečime nalik na odvijač.

'Ja sam čekao da provali pa da ga ulovim. Kada sam se pojavio, pobjegao je. Imali smo već provalu prije par mjeseci kada su orobljeni automobili u garaži i prije par godina', priča nam Ivan M. Zbog toga su stanari sakupili novac i prije tri tjedna ugradili osam kamera u zgrade.

Policija je na mjesto događaja, kaže, došla u roku od tri minute, no nepoznati provalnik dao je petama vjetra. Predao im je snimke, a obratio se i medijima preko kojih moli građane, ako prijestupnika prepoznaju, da ga prijave policiji.