ZLOČIN U OZLJU

Dvostruki ubojica brani se šutnjom

07.07.2009 u 21:50

Bionic
Reading

Mirko Mihičinac (52) koji je u centru Ozlja prije dva dana u 7.20 ujutro pucnjevima iz pištolja TT ubio svoju suprugu Anicu (60) i njezinu kćer Ivanu Lešković (30), u utorak je priveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Karlovcu

Mihičanec nije ponudio svoju verziju događaja, niti razloge zašto je pucao na članove svoje obitelji. Tijekom istražnog postupka odlučio se braniti šutnjom. Određeno mu je 48-satno zadržavanje. Tijekom iduća dva dana očekuje se podnošenje istražnog zahtjeva te određivanje pritvora u kojem bi trebao dočekati početak suđenja.

Mirjana Pogačić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Karlovcu. U Centru za socijalni rad u Kutini kažu da će intenzivno raditi s obitelji Lešković. 'Djeca su već dobila određenu vrstu potrebne psihološke potpore u suradnji s liječnicima. Pomoći ćemo i ocu Danijelu oko brige o djeci, a obitelj ćemo pratiti tako što ćemo odrediti osobu koja će se brinuti o njima. Po našem mišljenju i po mišljenju stručnjaka, bilo kakvo razdvajanje obitelji u ovom trenutku ne bi bilo dobro i nastojat ćemo im pomoći u zajedničkom životu', kazala je Rosana Stanko, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Kutina. Općina Popovača obitelji će pomoći ustupanjem besplatnog grobnog mjesta.

Predsjednik Mjesnog odbora Ciglenice Ivan Pasanec rekao je da su mještani Ciglenice pomagali obitelji u okviru svojih mogućnosti prikupljanjem odjeće za djecu i na druge načine, a pomagat će se i dalje. Obitelj je, kaže Ivan Pasanec, nedavno imala tragediju kada je umro Danijelov brat, hrvatski branitelj, koji je iza sebe ostavio četvero djece, a sada je u novoj tragediji još troje djece ostalo bez majke, piše Večernji list.