STRAVIČNA NESREĆA U KOMINU

Poginuli otac i kćer, sedam ozlijeđenih

05.07.2009 u 17:17

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 15 sati na magistralnoj cesti između Opuzena i Ploča u mjestu Kominu poginuli su otac i njegova maloljetna kćer, oboje iz Zagreba.

PLOČE - Osim njih, ozlijeđeno je još nekoliko osoba iz tri vozila koja su sudjelovala u nesreći, Renault Scenic, Clio i terenac Mercedes. Neki od ozlijeđenih, kako neslužbeno doznajemo, zadobili su teške tjelesne ozljede opasne po život te su nakon ukazane medicinske pomoći u Domu zdravlja u Pločama upućeni na daljnje liječene u dubrovačku Opću bolnicu, piše Jutarnji list.

Prema neslužbenoj rekonstrukciji događaja, pretpostavlja se da je nesreću izazvao Renault Scenic iz smjera Ploča nakon što je pretjecao Clio. U tom trenutku izravno se sudario sa terencem Mercedes engleskih registarskih tablica koji je dolazio iz pravca Opuzena. Međutim, u policiji nisu službeno govorili o detaljima ove stravične prometne nesreće.

Zamjenik načelnika PP Ploče Davor Občivač potvrdio nam je da je ozlijeđeno sedam osoba od kojih je šest upućeno u KBC Split i svi su izvan životne opasnosti.

- Na žalost, poginule su dvije osobe. Kod vozača Scenica utvrđene su višestruke ozljede glave i prijelom vratne kralježnice, a kod petogodišnje djevojčice fraktura lubanje - kazao je mrtvozornik dr. Dragan Kontić iz Doma zdravlja Ploče.

Kako se neslužbeno doznaje, poginuo je 41-godišnjak iz Zagreba, koji je upravljao renault scenicom registarskih oznaka ZG 4766 DS, i njegova petogodišnja kćer. Do nesreće je došlo najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine uvjetima kolnika, a tko je skrivio nesreću znat će se po okončanju očevida i kriminalističke obrade koja je u tijeku.

Radi ove prometne nesreće zatvorena je dionica magistralne ceste između Opuzena i Ploča, a promet se usmjerava obilazno preko Komina i Metkovića.