REAGIRAO I MINISTAR JOVANOVIĆ

Pretukao i nastavnicu i njezinu djecu jer mu kći nije imala dovoljno bodova

01.07.2013 u 19:39

  • +4

O.Š.Vrgorac

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Bionic
Reading

Nasilni roditelj, nezadovoljan ocjenama svoje kćeri, pretukao je 41-godišnju nastavnicu hrvatskog jezika i njezino dvoje malodobne djece. Zbog neviđenog skandala reagirao je i ministar obrazovanja Željko Jovanović

Roditelj učenice osmog razreda iz Hercegovine, koja je pohađala osnovnu školu u Vrgorcu, došao je u Vrgorac upisati kći u 1. razred srednje škole, s namjerom da učenica upiše srednju školu ekonomskog usmjerenja. Kako učenica nije imala dovoljno bodova za ekonomsku školu, roditelj je krenuo u osnovnu školu da se obračuna s ravnateljem osnovne škole.

Jovanović ponudio pomoć nastavnici

Oko 17 sati u ponedjeljak ministar Jovanović zatražio je od ravnatelja O.Š. Vrgorac da odmah podnese izvještaj o događaju u školi u Vrgorcu te je, kako doznajemo, ponudio psihološku pomoć pretučenoj nastavnici i njenoj djeci.

Ravnatelja nije pronašao u školi, ali se sukobio s pedagoginjom, pred kojom je pokidao svjedodžbu, a potom razbacao stolove i ormare u zbornici. Nakon što je demolirao zbornicu, nasilnik je krenuo u knjižnicu, gdje je zatekao nastavnicu hrvatskog jezika s njenih dvoje malodobnih sinova. Roditelj je u knjižnici izudarao nastavnicu i njenu djecu, a potom pobjegao iz škole. Nakon dojave, u školu je došla policija koja je nastavnicu i djecu odvela u hitnu pomoć vrgoračkog Doma zdravlja, a nakon toga policajci su se dali u potragu za nasilnim roditeljem. Uhićen je na graničnom prijelazu, prije nego što je ušao na teritorij Bosne i Hercegovine gdje živi.

Pretučena 41-godišnja nastavnica do sada je bila izložena prijetnjama istog roditelja, policija u Vrgorcu je bila obaviještena o prijetnjama, no situacija je bila otežana jer nasilni roditelj ima dvostruko državljanstvo te stanuje u općini Ljubuški na području Bosne i Hercegovine.

'Taj roditelj je prijetio svima nama', kaže nam ravnatelj škole u Vrgorcu Ivo Klinac. 'Prijetio nam je prije dva tjedna, nakon čega smo ja, danas pretučena nastavnica i razrednica te učenice bili u policiji, gdje smo dali izjavu o prijetnjama. Nakon što smo mi bili u policiji, obaviješten je Centar za socijalnu skrb jer u ovom slučaju ima elemenata i obiteljskog nasilja, no do danas, koliko ja znam', kaže ravnatelj, 'nitko nije poduzeo ništa.'

Valja naglasiti, nasilni roditelj koji je pretukao nastavnicu u osnovnoj školi bivši je policajac koji je radio u Policijskoj postaji Vrgorac.