SLOMLJENA ČELJUST

Uhićeni napadači na hrabrog Zagrepčanina

30.06.2009 u 14:41

Bionic
Reading

Policija je ušla u trag četvorici napadača koji su u četvrtak oko ponoći brutalno pretukli Petra M. (28) ispred sendvič bara na Meštrovićevom trgu u novozagrebačkom naselju Zapruđe i to samo zato što je pokušao prekinuti njihovo iživljavanje nad mladim parom u automobilu

ZAGREB - Trojica napadača H. K. (39), I. M. (20) i T. S. (21) su uhićeni te po dovršetku obrade zbog teške tjelesne ozljede i nasilničkog ponašanja prepraćeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, piše Slobodna Dalmacija.

Za četvrtim, 23-godišnji kompanjonom policija intenzivno traga. Obradom je utvrđeno da je glavni osumnjičeni, ujedno i bjegunac, zajedno sa T. S. (21) pretukao Petra. Slomili su mu čeljust, a dobio je i potres mozga. Ostala dvojica su sudjelovala 'samo' u iživljavanju.

Huliganski čin dogodio se baš na Petrov rođendan koji je tu večer proslavio sa sestrom i djevojkom, te je motorom odlučio otići po hranu u Zapruđe i završiti slavlje sa stilom. Čekajući da mu zaposlenica fastfooda napravi sendviče, Petar je uvidio da T. S. i 23-godišnji bjegunac maltretiraju mladi par u vozilu. Žicali su ih novac, izbila je svađa a potom i naguravanje.

Ne mogavši mirno promatrati torturu, Petar je otišao do njih i pokušao smiriti strasti, ali su ga ovi počeli mlatiti, a ubrzo su im se u iživljavanju pridružili i H. K. te I. M. Nitko od 'gledatelja' iz fastfooda nije priskočio u pomoć. Nisu zvali policiju ni Hitnu pomoć, već je Petar to učinio sam.

Najstariji u ekipi, 39-godišnji H. K. stari je policijski 'znanac' jer je u kaznenim evidencijama dosad prikupio nekoliko desetaka kaznenih djela od nasilničkog ponašanja pa do imovinskih delikata.