TRAGEDIJA KOD VINKOVACA

Policajac se nehotice ubio službenim pištoljem

30.06.2009 u 10:11

Bionic
Reading

Policajca Marka Lozića (22) supruga Mihaela pronašla je u noći na ponedjeljak prostrijeljene glave u obiteljskoj kući u Starim Jankovcima nedaleko od Vinkovaca. Pokazivao je znakove života

VINKOVCI - Hitno su ga prevezli u Kliničku bolnicu Osijek, gdje su ga operirali. Liječnici su se tijekom dana borili za njegov život, ali mladić nije uspio preživjeti ozljede glave. Uopće se nije probudio iz kome, piše 24sata.

'Dobio sam poziv od susjeda u 21 sat da je Marko ozlijeđen. Blizu živim. Došao sam odmah k njemu. Ležao je na trosjedu u dnevnoj sobi. Spremao se na posao u noćnu smjenu, u krim-službi. Pored njega je bio pištolj, ali u njemu nije bilo okvira s mecima. Ispalio je samo jedan metak u glavu, i to onaj koji je zaboravio u cijevi', rekao je Ivo Lozić, Markov stric i načelnik općine.

U vrijeme tragedije u kući je bio i Markov šestomjesečni sin Petar. Cijela obitelj vjeruje da je riječ o Markovoj nesmotrenosti, a ne o samoubojstvu. Stric tvrdi da mladić nije imao nikakvog razloga ubiti se jer je bio uspješan i u poslovnom i obiteljskom životu. Dodaje da je Marko bio uvijek veseo i u društvu prihvaćen te uspješan u taekwandou.

Šokirana supruga Mihaela, s kojom se vjenčao prošle godine, smještena je u vinkovačkoj bolnici. U ponedjeljak su svi trebali proslaviti imendan sina Petra. Policija istražuje okolnosti tragedije. Vjeruju da će im supruga nakon izlaska iz bolnice moći pomoći rasvijetliti slučaj.

'Još ne znamo što je točno bilo, je li Marko čistio pištolj ili je neoprezno rukovao njim. Hitac ga je pogodio u glavu i odmah se vidjelo da je ozljeda jako teška. On je mlad policajac, a i otac mu je dugogodišnji iskusni policajac, pa je to više čudno što se takvo što dogodilo', komentirao je slučaj za Večernji list Tomislav Iljić, glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske.