ATENTAT NA PUKANIĆA

Joci Amsterdamu nude status zaštićenog svjedoka

30.06.2009 u 08:20

Bionic
Reading

Sreten Jocić, koji je u pritvoru zbog sumnje da je organizirao ubojstvo Ive Pukanića, može postati zaštićeni svjedok, piše beogradski Blic

Joci Amsterdamu bit će ponuđen status ključnog svjedoka uz uvjet da otkrije imena sudionika nerasvijetljenih ubojstava u Srbiji, Bugarskoj, Nizozemskoj i Hrvatskoj, počinjenih u posljednjih 15 godina.

Prema saznanjima Blica, popis zahtjeva koje će Jocić morati ispuniti kako bi dobio status ključnog svjedoka sastavljen je u dogovoru policija četiri države.

'Prvi uvjet je da Jocić razotkrije vrh zločinačke organizacije koja je naredila ubojstvo Pukanića. Jocić jest prvoosumnjičeni na kaznenoj prijavi za ovu likvidaciju, ali postoje ozbiljne indicije da on nije glavni nalogodavac zločina. Uhićenjem Jocića, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića, bratića Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija i Milenka Kuzmanovića nije zatvoren krug oko sudionika u ubojstvu vlasnika Nacionala. Jocić je preko kuma Slobodana Đurovića, zvanog Kardinal, organizirao izvršenje bombaškog napada u kojem je, osim Pukanića, ubijen i Pukanićev suradnik Nikica Franjić, a za to je Jocić platio milijun i pol eura. Međutim, svi ispod njega jesu izvršitelji i plan je da se dođe do glavnih naručitelja, a sigurno je da netko u ovom zločinu stoji iznad Jocića. Zasad postoje samo ozbiljne indicije tko je to, a Jocić je jedini koji može razotkriti imena glavnih naručitelja ubojstva i za to pružiti konkretne dokaze', navodi izvor Blica.