Crna kronika SLUČAJ INDEKS

Kovačević plakao i tvrdio kako nije kriv

  • Autor: tportal.hr
  • 30.6.2009 9:23:33
  • 29.6.2009 15:26:02

'Odgajali su me baka i djed, u tradicionalnom duhu i gnušam se radnji za koje me se tereti. Sve sam u životu sam postigao. Ovaj me postupak potresao, imam PTSP i posjećujem psihijatra. Spreman sam i podvrći se poligrafu', plakao je danas Dražen Kovačević (40), profesor FPZ-a, optužen za sređivanje ispita iz računalstva

USKOK ga, kaže, optužuje za primjenu bolonjskog procesa, jer ga ne razumiju. Nakon što je ispitano dvoje svjedoka, Kovačević je poželio iznijeti obranu, no nije želio odgovarati na pitanja. Ponovio je iskaz koji je dao ranije istražnom sucu i dodao da Mladena Budora, glavnog posrednika između profesora i studenata, nije poznavao (kao ni Zlatka Radoševića).

U točki sedam optužnice navodi se da je drugi profesor, Radošević, preko nepoznate osobe kod Kovačevića, omogućio da se Marku Mihaljeviću upiše ocjena dobar na roku od 10. srpnja. Od Radoševića je to zatražio Budor, u dogovoru s Mihaljevićem koji je taj predmet već dva puta pao. Student nije, tvrdi USKOK, otišao ni na pismeni ni na usmeni, piše Večernji list.

'Na dan 15. srpnja Mihaljević je bio kod mene u kancelariji na usmenome. U kancelariju je tada ušao profesor Zdravko Toš, a bila je i moja supruga, prof. Branka Kovačević. Toš je tražio da idemo na kavu, ali sam odbio jer sam imao taj ispit. Nisam to do sada spominjao jer sam mislio da će pisani dokumenti biti dovoljni da potvrde moju nevinost', prepričao je Kovačević.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još