NAPAD U ROMSKOM NASELJU

Romi otkrili lopove pa zaradili prekršajnu prijavu

13.06.2013 u 14:01

Bionic
Reading

Zamjenik načelnice Općine Pribislavec iz redova romske nacionalne manjine Željko Balog javnost je izvijestio o incidentu u tamošenjem romskom naselju. Naime, razotkrili su grupu kriminalaca koji učestalo 'operiraju' na području Općine Pribislavec. Došlo je i do fizičkog obračuna, a policija je podnijela prekršajne prijave protiv obje sukobljene strane

'Uvaženi građani, mještani Pribislavca, u srijedu je došlo do ozbiljnog incidenta u našem naselju s desetak kriminalaca, koji su odlučili na izuzetno drzak i kriminalan način napasti i pretući osobu koja je pripomogla oko identifikacije osoba koje su ukrale motornu kosilicu NK Polet koja je na sreću vraćena. Kriminalci su, doznajući da je isti doprinio pronalasku iste, pretukli mještanina Roma bejzbol palicama po cijelome tijelu i nanijeli mu lake tjelesne ozljede.

Na sreću smo devedeset posto Roma, nažalost dosta kasno, priskočili u njegovu obranu, u protivnom bi zasigurno mogao za njegov doprinos platiti životom. Na njihovu su intervenciju pristigli djelatnici PU međimurske koji su utvrđivali okolnosti, no iako smo sigurni da su djelatnici ustvrdili točno činjenično stanje i da smo pristupili obrani našeg mještana jer se suprotstavlja kriminalu, nama zasigurno istovremeno ide i prekršajna prijava o remećenju javnog reda i mira.


Sada se, dragi naši susjedi, dragi naši Hrvati, upitajte kako da se mi dalje borimo protiv kriminalne skupine kada zasigurno zaradite kaznu od 750 kuna i kome to treba. Ovo što sada navodim, razlog je više, zbog toga što smo od vas, dragi mještani, slušali i ono što nas ide i ono što nas ne ide na zadnjem sastanku koji je iniciran od grupe građana Pribislavca. Ja obnašam funkciju zamjenika općinske načelnice i dva najaktivnija Roma su također općinski vijećnici.

Pitam se sada, a ujedno i vas pitam, da li da se i dalje zalažemo za prekršajne prijave ili da nas poduprete da se i dalje borimo protiv kriminala i nasilja bez da za nas koji to istinski radimo nemaju institucije razumijevanje, već se na takav način pogoduje upravo kriminalcima i nasilnicima. Planirao sam i sazvao sam građane romskog naselja na zbor građana 19. lipnja upravo vezano uz te teme o kojima već u okvirima naselja najavljuje odupiranje svakoj od navedenih oblika nezakonitih radnji.

Vjerujte mi da zbog prijava koje sam i osobno primio gubim volju i samopouzdanje da je kriminalcima došao kraj, već počinjem vjerovati da im je upravo došlo vrijeme žetve i tu suzbijanju kriminala nema kraja. I zato nemojte me više prozivati, zovite 192, jer sve ostalo je promašena investicija', poručuje u svom priopćenju koje je poslao portalu eMeđimurje Željko Balog.