PRIZNANJE U MJESNOM LOKALU

Zajedno pili i pjevali pa prijatelja usmrtio nožem

29.06.2009 u 09:45

Bionic
Reading

U Donjoj Motičini, selu nedaleko od Našica u nedjelju oko 15 sati na pragu obiteljske kuće Stevu Mihaljevića (71) nožem je usmrtio njegov sumještanin i poznanik Martin Mikičić (45)

NAŠICE - Što je bio povod ubojstvu, policija i istražni sudac nakon obavljenog očevida nisu mogli reći, jer nije bilo izravnih svjedoka ovog tragičnog događaja, no neslužbeno doznajemo kako je najvjerojatnije sukob dvojice prijatelja s tragičnim posljedicama izazvao alkohol, piše Jutarnji list.

Prema riječima prvog susjeda ubijenoga, Mihaljević i Mikičić od ranih su jutarnjih sati konzumirali alkohol. Kad im je ponestalo vina kod domaćina, nastavili su s ispijanjem piva koje je Mikičić donio iz obližnje lokalne birtije, tvrdi susjed koji dodaje da ništa nije upućivalo na tako koban završetak jer su uz velike količine alkohola obojica i cijelo prijepodne zdušno pjevali.

Moglo ih je čuti cijelo selo – kaže susjed kojega od doma pokojnika dijeli drveni plot. On tvrdi kako su obojica bili samci i na ovakav način često provodili dane. Za Mihaljevića kaže kako je bio agresivan tek kad bi se napio dok je do tada bio miran i povučen čovjek.

Prema riječima istražnog suca Županijskog suda u Osijeku Marija Kovača i osumnjičenik je zatražio liječničku pomoć te je bio prevezen u Opću bolnicu u Našicama.

Ubojstvo je počinjeno hladnim oružjem i s više tvrdih predmeta. Smrtonosne ozljede vidljive su u predjelu prsišta i na glavi ubijenog - kazao je sudac Kovač, dodajući kako je naložio obdukciju tijela ubijenog te testiranje osumnjičenoga na alkohol i druge opijate.

Prema iskazima nekih mještana, ubojica je nakon tragičnog događaja otišao do obližnjeg lokala i tamo ispričao što je učinio nakon čega je po njega došao brat koji je potom pozvao policiju. Nesretnom starcu prije nešto više od godinu dana preminula je supruga nakon čega je, kažu susjedi, još više počeo piti. Pretpostavlja se da su se dvojica prijatelja nakon puno popijenog alkohola posvađali, a zatim i potukli pri čemu je onaj mlađi zadao smrtonosne udarce nožem.