KOKAINSKI TULUM POŠAO PO ZLU

Odvjetnik Zadro izbezumljen divljao susjedstvom

28.06.2009 u 22:59

Bionic
Reading

Odvjetnik Drago Zadro (45), bivši zastupnik Mirjane Pukanić, u večernjim je satima subote puna četiri sata u donjem rublju privlačio pozornost svojih susjeda u II. Vrandečkoj ulici na Trešnjevci sjedeći na tavanskom prozoru tuđe obiteljske kuće, odakle je izvikivao razne poruke i htio se baciti. Prethodno je skočio kroz prozor svoje kuće i pritom slomio nogu

Nakon četverosatne drame, Zadro je spušten uz pomoć ljestava, a s obzirom na to da je bio pod primjetnim utjecajem opijata, a lijevu potkoljenicu je slomio dok je netom prije 'predstave' iskakao na ulicu s prozora svoje kuće, prevezen je u KB Sestara milosrdnica.

Prema izjavama nekih susjeda, Zadro je subotnju večer proveo u svom domu s dva prijatelja i jednom mladom damom.

No, u jednom je trenutku, pretpostavljaju, došlo do okršaja jer je Zadro iskočio kroz prozor kuće na parkiralište susjedne stambene zgrade, dok su njegovi gosti otrčali u noć preko njegova dvorišta vičući: 'Upomoć!' Zadro je pri iskakanju slomio nogu i otpuzao do susjeda tražeći pomoć.

'Vidjela sam ga kako šepajući, u gaćama i s nožem u ruci, hoda niz ulicu i pokušava preskočiti ogradu susjeda na kućnom broju 3. Ubrzo su ga pustili u kuću, da bi nedugo zatim pristigla policija, a on se našao na podestu tavanskog prozora.

Vikao je: 'Građani Zagreba, nisam lud, nemam slom živaca, ne pružam otpor policiji, ne želim skočiti, osim ako me ne gurnu! Ako se nešto dogodi obitelji Zadro − Mirka i Darka, iza toga stoje Mesić i Sanader. Ovo nije prava policija koja je tu, molim vas, zovite 112.' Bio je u strašnom šoku i uplašen – ispričala je Slobodnoj Dalmaciji Zadrina susjeda koja je sve do tri sata, dok se drama nije okončala, bdjela na prozoru.

Napomenula je i da je tek oko 2.30 sati, nakon uzaludnih nagovaranja da siđe, netko od susjeda donio ljestve, da bi nakon pola sata dragovoljno odlučio sići. U pretrazi kuće policija je pronašla dva grama kokaina i drugih opijata, a nađen je i nož kojim je unezvijereni odvjetnik bauljao ulicom.