BORBA ZA ŽIVOT

Šestogodišnji Rus pao s tvrđave Lovrijenac

24.06.2009 u 22:09

Bionic
Reading

Šestogodišnji dječak koji je u srijedu poslijepodne oko 18 sati, unutar tvrđave Lovrijenac pao s visine od oko šest i pol metara na kamenu terasu i pritom zadobio teške tjelesne ozljede, hitno je helikopterom prevezen u splitsku bolnicu

DUBROVNIK - 'Dječak rođen 2003. ruski je državljanin i u obilasku tvrđave Lovrijenac bio je sa svojim ocem. U jednom trenutku popeo se na željezni top na gornjoj terasi Lovrijenca, poskliznuo se i pao na donju kamenu terasu te zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život', rekla je glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero nakon što je policija obavila očevid, piše Jutarnji list.

Dječak je odmah prevezen u dubrovačku opću bolnicu gdje mu je pružena prva pomoć te pripremljen za hitan transport helikopterom za KBC Split. Od anesteziologa Viktora Lenza doznaje se da je dječak prilikom pada zadobio jako teške ozljede glave i bedrene kosti te da mu je ugrožen život.

S dječakom je za Split otišla prateća liječnička ekipa, a nije poznato kada će Dubrovnik napustiti i njegovi roditelji koji su na jug Hrvatske stigli na odmor koji im se u trenu pretvorio u užasnu tragediju.