UBIO 18-GODIŠNJU KLARU REŽEK

Vozač iz Jaske nije bio pijan, vjerojatno mu pozlilo

24.06.2009 u 13:12

Bionic
Reading

Vozač Mercedesa Miloš B. koji je u Jaski automobilom usmrtio 18-godišnju Klaru Režek nije bio pod utjecajem alkohola, pokazala je analiza krvi i urina

On je velikom brzinom pokosio dvoje mladih u Jastrebarskom u ponedjeljak nešto iza ponoći. Vozeći Mercedes Strossmayerovim trgom u Jastrebarskom, 60-godišnji vozač je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom koje je prešlo na nogostup na Šetalište braće Kazić.

Vozilo je prvo udarilo o stup javne rasvjete, potom stup semafora te se nastavilo nekontrolirano kretati pa je prednjim dijelom naletjelo na dvoje pješaka - 18-godišnju djevojku i 16-godišnjeg mladića, koji su stajali na nogostupu. Klara Režek ubrzo je preminula, dok je njezin dečko zadobio teške ozljede noge.

Mediji su isprva pisali da je riječ o pijanom vozaču koji je Jaskom jurio 190 kilometara na sat te da je zasigurno išao iz obližnjeg narodnjačkog kluba Lampaši. Vozač ima teške tjelesne ozljede, a doznaje se da ima polomljene noge.

'Ne pije, ne drogira se, ne puši. To je taksist od 60 godina i izgubio je svijest u vožnji jer mu je pozlilo. Ne znamo je li kriv moždani ili srčani udar, tlak ili nešto drugo. Do prije nekoliko sati nije ni znao za poginulu djevojku i ozlijeđenog mladića. Morali smo mu ispričati da se ne iznenadi kad vidi u novinama. Sjeća se da je vozio neke ljude do kluba Lampaši, pa se vraćao kući prema Karlovcu. Nazvao je suprugu i rekao da stiže. Sjeća se ulaska u Jasku, ali ničeg poslije', kaže Matija H., zet Miloša B. (60) .

'Kad je čuo što se dogodilo, to ga je jako potreslo i sad je u teškom psihičkom stanju. Nikada nije pio jer živi od vožnje. Otac je dviju kćeri i djed mog sina. Redovito je išao na liječničke preglede. Ljudi ga često zovu da ih vozi jer imaju povjerenja u njega. Brzina kojom je naletio sigurno je bila velika, no ne 190 km na sat! Nije bio pri svijesti i ničega se ne sjeća', tvrdi vozačev zet. Miloš B. nije kažnjavan.

Isti dan nakon nesreće prijatelji Klare Režek organizirali su prosvjed na kojem je bilo 1.500 Jaskanaca. 'Tražimo obilaznicu, tako da ova cesta postane lokalna, pojačane ophodnje, ležeće policajce, sigurnosne ograde i nadzorne kamere', kazao je Klarin školski prijatelj Mateo Pukšar, jedan od pokretača prosvjeda, piše Večernji list.