NA DOLCU

Napadnuta volonterka inicijative 'U ime obitelji'

20.05.2013 u 21:04

Bionic
Reading

Volonterku Građanske inicijative 'U ime obitelji', 20-godišnju studenticu Kristinu Ž., danas je napao nepoznati muškarac snažno je udarivši šakom u leđa dok je na tržnici Dolac u središtu Zagreba oko 11,15 sati, volontirajući razgovarala s građanima i pozivala ih da se potpišu za referendum, izvijestili su popodne iz te građanske inicijative

Volonterke su pozvale policiju koja je obavila očevid, stoji u priopćenju.

Studentica je, kažu, dobro, ali je jako potresena divljačkim napadom muškarca koji je udarivši je, odmah pobjegao.

'Bilo je strašno. Udariti mene, djevojku, šakom, zato što volontiram za inicijativu koja se nekome ne sviđa! Sramota! I za one koji to potiču i za one koji to čine i za one koji to ne sprječavaju. Jako sam se prestrašila kad me taj čovjek udario, ali sada sam bolje. I nastavit ću volontirati. Neće me zastrašivanjem spriječiti da koristim svoje građansko pravo – pomažem građanima da se izjašnjavaju žele li referendum koji će u Ustav RH unijeti odredbu po kojoj je brak zajednica žene i muškarca', rekla je Kristina.

Volonteri Građanske inicijative 'U ime obitelji' posljednjih su dana vrijeđani i napadani na mjestima izjašnjavanja građana u više gradova, ali opetovano u Rijeci i Zagrebu. U Splitu i Zagrebu su nepoznate osobe u nekoliko navrata stale blizu mjesta izjašnjavanja građana i prostačkim povicima vrijeđale građane koji su prolazili, kako bi izgledalo kao da to čine volonteri građanske inicijative 'U ime obitelji'.

Izvršen je i hakerski napad na internetsku stranicu građanske inicijative te su unesene rasističke i šovinističke uvrede. Svi ovi napadi, navodi se u priopćenju, prijavljeni su policiji.