ZNATNA ŠTETA

Požar u centru Varaždina pod nadzorom

21.06.2009 u 21:21

Bionic
Reading

Varaždinska policija dojavila je da je u strogom centru grada, kod varaždinske Prve gimnazije u Ulici Petra Preradovića, izbio požar tijekom nedjeljne večeri. Požar je ubrzo stavljen pod kontrolu, no nastala je velika materijalna šteta

Vatrogasci JVP Varaždin i DVD-a prigradskih naselja vrlo brzo u nedjelju navečer staviti pod nadzor požar koji je izbio u šupi u dvorištu kuće u Preradovićevoj ulici. Vatra je zahvatila tavan i krovište zgrade u gradskom vlasništvu. Na sreću, u zgradi nema stanara, a poslovni prostori su u prizemlju i na prvome katu. Prema prvim procjenama, nastala je veća materijalna šteta, no očevid traje i nastavit će se i u ponedjeljak ujutro, javlja Jutarnji list.

Iz zgrade koja je vezana u novu sportsku dvoranu Prve varaždinske Gimnazije oko 22 sata u nedjelju još se izvijao gusti dim. U prizemlju je prodavaonica obuće "Leon i Gita" koja je pretrpjela štetu kao i drugi poslovni prostori zbog velike količine vode kojom su vatrogasci gasili požar i osiguravali okolne zgrade od njegova širenja.

Policija je osigurala područje Preradovićeve i okolnih ulica. Razmjeri štete znat će se nakon inspekcije.