TAJKUN NA SLOBODI

Policija nema dokaza protiv Kutle

18.06.2009 u 22:20

Bionic
Reading

Miroslav Kutle u četvrtak oko 19.30 sati pušten je iz policije na slobodu nakon što je protiv njega dovršena kriminalistička obrade, a nisu utvrđene nikakve činjenice na temelju kojih bi se protiv 52-godišnjeg tajkuna mogla podići kaznena prijava

'Za 52-godišnjim hrvatskim državljaninom policija je tragala jer je imala određena saznanja koja su ga teretila za više kaznenih djela', rekla je Jelena Bikić iz PU zagrebačke koja je i potvrdila da je osumnjičenik pušten na slobodu jer nije bilo temelja da ga se dalje zadržava u pritvoru.

Neslužbeno saznajemo da je policija Kutlu privela jer ga se dovodilo u vezu s prošlogodišnjim napadom na Josipa Galinca. Pušten je na slobodu nakon što je rekao da o tome ne zna ništa.

Slučajno ili ne, Kutle je baš u četvrtak nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija u tvrtki Gradski podrum, a uhićen je istog dana oko 0.40 sati kada je kod Vrgorca pokušao prijeći državnu granicu s BiH.

Jelena Bikić iz PU zagrebačke kaže da ga je policija tražila zbog saznanja koja su imali o eventualnoj krivnju za kaznena djela. Ipak, ne isključuje mogućnost da njegovo privođenje na dan kada mu je izricana presuda na graničnom prijelazu ipak nije bilo slučajnost.