PRONAĐENA PREKO MOBITELA

Dramatično izvlačenje vozačice iz provalije

17.06.2009 u 13:29

Bionic
Reading

Tridesetdevetogodišnja Splićanka Lidija K. sinoć je automobilom sletjela u 30-metarsku provaliju. Spašena je jutros, nakon što ju je policija pronašla pomoću signala s njezina mobitela

U dramatičnom spašavanju sudjelovali su i vatrogasci te Gorska služba spašavanja. No nevolje vozačice Renaulta Twinga započele su sinoć prije 22 sata. Ona je odmah nakon slijetanja na zavoju prije ulaska u Dubac, na Jadranskoj magistrali između Makarske i Omiša, nazvala roditelje i zatražila pomoć.

Roditelji su sinoć oko 22 sata obavijestili policiju, a policija je uz pomoć teleoperatera locirala približan položaj s kojeg je vozačica zvala.

Tek nakon što se razdanilo, spasitelji su uspjeli točno odrediti mjesto na kojem se nalazila, i to, doznajemo, zahvaljujući vozaču kamiona koji je s magistrale ugledao smrskani automobil zaustavljen na jednom borovom stablu. Nakon toga je odmah počela akcija spašavanja.

Vatrogasci su škarama razrezali lim Twinga i oslobodili noge nesretne vozačice. U provaliju se spustila i liječnika ekipa. Kako doznajemo, vozačica je bila pri svijesti, a utvrđene su joj otvorene ozljede glave i rane na stopalima te donjem dijelu nogu izazvane limom koji ju je prikliještio. Hitna pomoć ju je odmah prevezla u KBC Split.

Vatrogasci su ubrzo iz provalije izvukli i smrskani automobil, a policija još utvrđuje sve okolnosti nesreće, piše Jutarnji list.