POTRAGA ZA NAPADAČIMA

Na splitskim Bačvicama uboden nožem u prsa

12.06.2009 u 14:06

Bionic
Reading

Splitska policija traga za skupinom muškaraca koji su jutros na gradskome kupalištu Bačvicama nožem pokušali ubiti 25-godišnjaka, potvrdila je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj

SPLIT - Policija od četvrtka opet traži Tonća Burića (29) zvanog Bura, zbog pokušaja ubojstva 25-godišnjeg Nikole Kerana (25) u sitnim noćnim satima u zabavnom kompleksu na Bačvicama, gdje Burić radi kao redar u narodnjačkom lokalu Pupa, piše Slobodna Dalmacija.

Keran je teško ozlijeđen u sukobu nekoliko nepoznatih osoba oko 3.45 sati, a uboden je nožem u lijevu stranu prsišta. U KBC Split je operiran i oporavlja se na Kirurškom šoku, a život mu više nije ugrožen.

Policija još pokušava proniknuti u motiv sukoba među Keranom i Burićem, koji je prerastao u opću tučnjavu. Keran za razliku od Burića, do sada nije evidentiran po nasilništvu, no prijavljivan je više puta zbog teških krađa.

Burić je na Županijskom sudu u Splitu prošle godine uvjetno osuđen na 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine zbog općeopasne radnje iz 1998. godine. U diskoteci 'Up & Down' se sukobio s Goranom Svalinom i povukao pištolj zapucavši u smjeru šanka prepune diskoteke, srećom ne pogodivši nikoga od 500 gostiju.

U naguravanju koje je uslijedilo, iz pištolja su ispaljena dva metka koja su ranila Sandra Fredotovića u trbuh i natkoljenicu, ali za taj pokušaj ubojstva je Burić oslobođen. Oružje nije nikada nađeno, iako je i ronilačka ekipa pretraživala morsko dno, nedaleko od diskoteke gdje je navodno bilo odbačeno.

Tonći je mlađi brat poznatog boksača Dražena Burića, a policija ga je do sada prijavljivala preko 20 puta zbog nasilništva i nanošenja teških ozljeda, uzrokovanja prometne nesreće u kojoj je poginula jedna djevojka, suvozačica na njegovom motoru.

Ispitivan je i zbog napada na Vlatka Radića Van Dammea, koji je u Pupi u rujnu prošle godine dobio nož u vrat. U toj je tučnjavi mlađem Buriću slomljen prst, a iz cijele priče je izašao 'čist' i oslobođen svake sumnje.