UTJERIVANJE NEPOSTOJEĆEG DUGA

Nakon izlaska iz zatvora iznuđivao istu žrtvu

12.06.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Iznuđivač koji je prije četiri godine od žrtve tražio da mu vrati nepostojeći dug nastavio je iznuđivati istu žrtvu i nakon povratka iz zatvora u kojem je do travnja ove godine bio zbog drugih kaznenih djela, ali ovog puta došao mu je na naplatu i taj stari slučaj iznude, doznaje se od zagrebačke policije

Žrtva iznude 37-godišnji muškarac policiji nije 2005. prijavio da se od njega iznuđuje novac, a nakon što je 31-godišnji iznuđivač krajem 2007. završio u zatvoru zbog drugih iznuda i prijevara vjerojatno je smatrao da mu je mukama došao kraj.

No, iznuđivač se nakon izlaska iz zatvora u travnju ove godine ponovno okrenuo starom zanatu i poznatoj žrtvi s kojom je bio u nekoj vrsti poslovnog odnosa te je od nje telefonski nastavio iznuđivati novac na ime nepostojećeg duga.

Prije četiri godine iznuđivač se našao sa 37-godišnjakom na Kvaternikovom trgu, odakle su se automobilom odvezli u Volovčicu, gdje su im se pridružila dvojica nepoznatih muškaraca. Žrtvi su pištoljem zaprijetili zbog nepostojećeg duga od 80.000 kuna, a potom su se odvezli na Sljeme gdje su dvojica nepoznatih muškarca tražili od žrtve 50.000 kuna koja im je dala dio novca.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni 31-godišnjak priveden je u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, dok se traga za dvojicom nepoznatih muškaraca starosti 31 i 37 godina.