SMRT U OSJEČKOJ BOLNICI

Trudnica umrla, beba preživjela

11.06.2009 u 18:43

Bionic
Reading

U osječkoj bolnici u noći na srijedu umrla je Dubravka Prijić (41) iz Belog Manastira u 9. mjesecu trudnoće. Nevjenčani suprug dovezao ju je jer se žalila na krvarenje i bolove u trbuhu

Dežurni liječnici na ginelokologiji bili su Siniša Šijanović Renata Bećarević, tim koji je prije dvije godine osumnjičen za smrt trudnice. Bećirević je nepravomoćno osuđena na 11 mjeseci zatvora. Dubravku su uputili na snimanje srca kako bi je što sigurnije porodili. Pozlilo joj je i rekla je liječnicima da joj se zacrnilo pred očima. Umrla je sat vremena kasnije, pišu 24 sata

- Liječnici su je pokušali reanimirati, a kad u tome nisu uspjeli, carskim su rezom spasili dijete. To su učinili stručno i profesionalno i nije bilo pogrešaka u postupanju dvaju liječnika. Tijelo je na obdukciji. Osnovali smo stručan istražni tim kako bi ocijenili postupke liječnika i otklonili svaku sumnju - rekao je zamjenik ravnatelja bolnice Tonči Mišević.

Dubravki Prijić je ovo bila druga trudnoća.

- Tri dana ranije bila je na kontroli kod svoje liječnice i sve je bilo u redu. Šef ginekologije nam je rekao da ne znaju što je uzrok smrti jer su nalazi pokazali da su joj tlak i srce u redu. Uspjeli su spasiti bebu iako je i ona u inkubatoru jer je mozak izgubio kisik. Nazvali smo je po mami, Dubravka - rekao je Dubravkin slomljeni otac Ninko.

Dodao je kako je sada bez mame ostala i malena beba i njen prvi sin, jednoipogodišnji Mihajlo. Njegov zet Miladinslomljen je od tuge. Kada su ga ujutro u 8 nazvali iz bolnice mislio je da ga pozivaju da vidi bebu, a ne da dođe potpisati suprugin smrtni list.