SUMNJA NA ČEDOMORSTVO

Umrla rodilja čija je beba nađena mrtva u vrećici

10.06.2009 u 19:45

Bionic
Reading

Tridesetdevetogodišnja D.M. iz Horvata rodilja, koja je jučer u teškom stanju primljena u bolnicu u Petrovoj, preminula je danas iza podneva od posljedica preranog poroda, potvrdio je večeras ravnatelj Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici Slavko Orešković

'Pacijentica je primljena jučer u bolnicu bez znakova života i šanse za preživljavanje već su se tada činile malenima. Iako je uspostavljena srčana akcija i bila priključena na respirator te unatoč svim lijekovima i poduzetim mjerama njezini organi su postepeno otkazivali', rekao je Orešković.

Mediji su izvijestili da je žena dovezena u bolnicu od kuće. Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba jučer je potvrdila je da je u bolnicu primljena rodilja u teškom stanju, te da je dovezeno i njezino mrtvo novorođenče. Dodala je kako se zasad ne zna je li dijete rođeno mrtvo ili je riječ o čedomorstvu. Istraga je u tijeku.

Podsjetimo, D.M. su suprug i kum u ponedjeljak navečer zbog jakog krvarenja nakon poroda kod kuće u hemoragijskom šoku dovezli u Kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovoj u životnoj je opasnosti. Mrtvo novorođenče kum je dovezao u bolnicu u plastičnoj vrećici tek naknadno, nakon zahjeva liječnika, koji su odmah shvatili (po dijelu pupčane vrpce) da je krvarenje nastalo nakon poroda. Nesretna je žena majka dvoje djece. Njezin muž za treću trudnoću navodno nije znao.