Crna kronika ZNATNA OŠTEĆENJA

Požar na ginekologiji sisačke bolnice

  • Autor: tportal.hr
  • 10.6.2009 14:00:11
  • 10.6.2009 13:42:23

U srijedu oko 12.20 sati nebo iznad Siska prekrio je stravičan oblak crnog dima. Prve sumnje upućivale su na dežurnog krivca u sličnim prizorima, sisačku Rafineriju. No kolona vatrogasnih i policijskih vozila skrenula je u krug sisačke Opće bolnice 'Dr. I. Pedišić'

SISAK - Prilikom radova zapalio se izolacijski materijal u podrumu zgrade Odjela ginekologije i porodništva čija je adaptacija u tijeku.

Požar su oko 13 sati ugasili sisački vatrogasci, ozlijeđenih nije bilo, a uz izgorjeli materijal nastala su i znatna oštećenja pročelja zgrade.

Očevid je u tijeku, a pretpostavlja sa da ga je uzrokovala nepažnja prilikom izvođenja radova, točnije, da je greškom radnika koji su varili u podrumu bolnice iskra pala na materijal koji se zapalio.

U rekonstrukciju toga objekta, inače, treba niti uloženo 35 milijuna kuna, zahvaljujući kojima će to postati jedno od najmodernijih rodilišta u Hrvatskoj.

U sklopu projekta obnove 70 godina stare zgrade Sisačko-moslavačka županija pokrenula je u veljači veliku humanitarnu akciju 'Kumovi za rodilište' kojoj su se odazvali brojne ugledne osobe iz društvenog života, a prvi je kumstvo prihvatio predsjednik Stjepan Mesić.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još