TRAGEDIJA KOD ĐAKOVA

Šestogodišnjak poginuo u naletu automobila

09.06.2009 u 20:18

Bionic
Reading

Šestogodišnji dječak Marko Ivanović poginuo je u utorak oko 18.30 sati pred stričevom kućom u Punitovačkoj ulici u Gorjanima nakon što je na njega naletio neregistrirani opel kadet

Na dječaka je pred stričevom kućom naletio 52-godišnji vozač L.J. iz Punitovaca, koji prema neslužbenim informacijama nije bio pod utjecajem alkohola. Prema iskazima mještana on je prekomjernom brzinom jurio selom. O tome svjedoči i trag kočenja dug 30-tak metara. Dječak je udario u vjetrobransko staklo te odletio nekoliko metara dalje i pao na cestu. Za sada nije poznato je li dječak izletio pred automobil, pošto svjedoka nesreće nije bilo.

Nesretni je dječak, koji je na jesen trebao krenuti u školu, još je nekoliko trenutaka bio živ, no do dolaska Hitne pomoći već je preminuo, piše 24sata. Prema riječima susjeda, dječak je danas bio u posjeti rodbini u Gorjanima, a prije nego što se uputio kod strica posjetio je svoga djeda Josipa.

'Što da vam kažem. Ovo je za nas velika tragedija, a uvijek sam strahovao da bi se moglo dogoditi nešto slično, jer automobili ovdje uvijek jure', kratko je prozborio shrvani djed za Jutarnji list.

Očevid na mjestu nesreće obavili su policajci i istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač.