Crna kronika LIJEČNIČKA GREŠKA

Parnica za 13 milijuna kune odštete Maškarinu

  • Autor: Hina
  • 10.12.2008 17:17:14
  • 10.12.2008 17:03:14

Na Općinskom sudu u Rijeci počeo je proces o odštetnom zahtjevu Miroslava Maškarina, koji traži 13 milijuna kuna od Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci i države zbog amputacije noge te drugih tjelesnih oštećenja nastalih kao posljedica operacije crvuljka

Miroslav Maškarin (22) izgubio je mnogo krvi zbog oštećenja aorte u toj operaciji 2006. te mu je zbog toga morala biti amputirana noga, a oštećeni su i neki unutarnji organi.

Pravni zastupnik KBC-a odvjetnik Goran Gatara zatražio je, tvrdeći da se u tom slučaju nije radilo o grješci pri operaciji, već o komplikaciji, da se ispitaju svi svjedoci koji su već dali svoje iskaze u kaznenom postupku koji se vodi na istom sudu protiv kirurga Branka Popovića koji je vodio Maškarinovu operaciju.

KBC traži i novo medicinsko vještačenje tog slučaja, a iste zahtjeve podnio je i predstavnik države zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Mate Župić.

Sutkinja Ingrid Bučković, koja vodi sudski postupak, odobrila je saslušanje svjedoka nakon čega će odlučiti o mogućem novom vještačenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još