IZGORIO BUS NA AUTOCESTI

Vozač autobusa spasio putnike od vatre

07.06.2009 u 15:53

Bionic
Reading

Samo prisebnošću vozača Jure Capana izbjegnuta je tragedija na autocesti Zagreb - Rijeka, dionici Karlovac - Bosiljevo, nedaleko od tunela Sv. Marko nakon što je nešto prije 15 sati puknuo požar u stražnjem dijelu autobusa marke Neoplan Autotransporta Karlovac

KARLOVAC - 'U vozilu se tada nalazilo četrdesetak putnika, bili su to članovi KUD-a Trg iz Ozlja, među kojima je bilo i djece, koje je bus prevozio iz Ozlja u obližnju Ogulin, gdje ih je čekao nastup. Primijetio sam dim iz motora pa sam odmah stao na zaustavnu traku i povikao putnicima: Ljudi, gori autobus, spašavajte se! Poslušali su me i skoro na glavu jedni preko drugih počeli bježati.

Ja sam otišao po protupožarni aparat i pokušao gasiti, no umjesto dima iz motora je počela sukljati vatra. Pozvali smo vatrogasce, no već je bilo kasno za autobus. Srećom, nitko nije ozlijeđen', rekao je vozač Jure Capan za Jutarnji list.

Voditelj smjene Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca Dražen Žižek rekao je kako se sumnja da je požar izazvao kvar na motoru, te da su ga vatrosasci gasili pjenom. Dok je trajao policijski očevid, promet dionicom u smjeru juga odvijao se jednim prometnim trakom što je uzrokovalo povremen gužve, pa i kilometarske kolone. Putnici iz autobusa zamjenskim autobusom prebačeni su na odredište te su odradili planirani nastup u Ogulinu.