ZAGREBAČKA MREŽA KRIMINALA

Privedeno i osumnjičeno 6 prodavača gradskih stanova

05.06.2009 u 15:53

Bionic
Reading

Šestero uhićenih zbog povezanosti s ilegalnom preprodajom zagrebačkih gradskih stanova policija sumnjiči za kaznena djela prijevare i krivotvorenje službenih isprava, doznaje se poslijepodne u zagrebačkoj policiji

ZAGREB - 'Riječ je o organiziranoj grupi koja je u dužem razdoblju, a u cilju probavljanja znatne protupravne imovinske koristi, neistinito obećavala građanima da će im ishoditi vlasništvo gradskih nekretnina, koristeći se pritom krivotvorenom dokumentacijom. Na opisani način su pribavili protupravnu imovinsku korist od više milijuna kuna', izvijestila je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba

Dodala je da će svih šest uhićenih tijekom poslijepodneva ili večeri uz kaznene prijave biti dovedeno istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Nezakonitu prodaju gradskih stanova policija istražuje u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), gdje danas nisu željeli govoriti o uhićenjima, ističući da je u ovoj fazi sve u 'rukama policije'.

Policijska glasnogovornica odbacila je medijska nagađanja da je u aferu umiješan bilo koji zaposlenik zagrebačkoga Gradskog poglavarstva.

Priča o kriminalnom lancu prodaje gradskih stanova u centru Zagreba u medijima se pojavila krajem travnja. Kvadrat stana na elitnim lokacijama navodno se prodavao po 2.000 kuna, što je nekoliko puta manje od tržišne vrijednosti.

Kriminalna skupina pritom se koristila i krivotvorenim potpisom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, što je nakon otkrivanja afere potvrdilo i Gradsko poglavarstvo koje je cijeli slučaj prijavilo Državnom odvjetništvu i policiji.