PLJAČKAŠI PRIVEDENI NA SUD

Sedmeročlana banda spiskala plijen od 800 tisuća kuna

04.06.2009 u 21:41

Bionic
Reading

Sedmeročlanu bandu okupljenu oko 30-godišnjeg Krešimira Matića iz Solina splitski su policajci prijavili za niz razbojništva i teških krađa u Splitu, Makarskoj, Trogiru, Sinju i Kaštelima kojima su se domogli plijena od oko 800.000 kuna

Osim Matića, istražnom sucu se u četvrtak privodi i njegov brat Branimir Matić (26), zatim Mirza Cico (30) iz BiH, nastanjen u Seget Vranjicu, Miroslav Ivšek (25) iz Solina, Ante Perić (43) iz Kamenmosta kod Imotskog zvani Ante Ustaša, dok su Ljubo Boban (25) iz Solina i pomorac Domagoj Vrkić (29) iz Splita u bijegu. Bobanu zasad nema traga, a Vrkić je na brodu.

Svi su oni policiji od prije poznati i prijavljivani za imovinske delikte. Iako su u nekoliko mjeseci postali bogatiji za 800.000 kuna, policija pretragama njihovih stanova i kuća nije pronašla ni novčića jer su ih potrošili. No zaplijenila im je zato brdo vrtnih i građevinskih rukavica s kojima su išli u pljačke i krađe, kombinezone i alat, kao i jednu automatsku pušku sa streljivom.

Uigrana ekipa je dva puta opljačkala automat klub u Trogiru, kladionicu Super sport u Splitu i automat klub u Sinju. U svibnju su ukrali 2,5 kg zlata vrijednog 456.000 kuna iz PC Mercatonea u Kaštelima, a iz kuće Mirka Erstića u Baškoj Vodi ukrali su 156 tisuća kuna, piše Jutarnji list.