PRESUDA BRITANCIMA

Doživotne kazne za masakriranje francuskih studenata

04.06.2009 u 18:27

Bionic
Reading

Dvojica Britanaca osuđena su u četvrtak na doživotnu robiju zbog ubojstva dvojice francuskih studenata prošle godine, pošto su konzervativci zatražili istragu o tome kako je jedan od optuženih pogreškom bio pušten iz zatvora nedugo prije ubojstava

Dano Sonnex (23) mora odslužiti najmanje 40 godina zatvora, a Nigel Farmer (33) najmanje 35. Proglašeni su krivima za ubojstvo 23-godišnjih francuskih postdiplomaca Laurenta Bonome i Gabriela Fereza koje su ubili u jednom stanu na jugu Londona prošlog lipnja izbovši ih više od 200 puta nakon čega su stan zapalili.

Na suđenju je otkriveno da je Sonnex, koji je završio u zatvoru zbog ranijeg napada nožem i oružane pljačke, pogreškom pušten na uvjetnu slobodu unatoč tomu što se drogirao i što je zapalio svoju ćeliju.

Čak i kad je pogreška uočena, policija je vratila u pritvor tek poslije dva tjedna. Francuski studenti tada su bili već ubijeni.
Ministar pravosuđa Jack Straw ispričao se obiteljima žrtava zbog te pogreške, a šef službe za uvjetno puštanje na slobodu David Scott dao je otkaz.