POZIV ISTRANIMA

Prevarantice izvukle novac od starca

04.06.2009 u 13:11

Bionic
Reading

Dvadesetpetgodišnjakinja iz okolice Pitomače i 45-godišnjakinja iz okolice Velike Gorice prevarile su 81-godišnjaka iz Raše za minimalno 6.600 kuna glumeći ozljedu ispred njegove obiteljske kuće

LABIN - Prevarantice su došle su 81-godišnjaku na kućna vrata i ponudile mu na prodaju stolnjake i nadstolnjake, navodno ručni rad, za 4 tisuće kuna što je on kupio. Potom je uslijedila uigrana gluma dvije prevarantice. Starija je uvjerljivo odglumila napad, nakon kojeg je još uvjerljivije pala i 'ozlijedila' se, piše Jutarnji list.

Istog časa zatražila je od starca 1.600 kuna za liječnički pregled, uz objašnjenje da nema zdravstveno osiguranje. Vjerujući ženama 81-godišnjak je dao novac. No, samo nekoliko sati kasnije 25-godišnjakinja se vratila na kućna vrata lakovjernog starca i zatražila još 5 tisuća kuna pod izlikom da se 45-godišnjakinja zbog ozljeda nalazi u bolnici. Ni tada 81-godišnjak nije posumnjao da ga varaju i dao je novac.

Tek sljedeći dan, kad ga je 45-godišnjakinja telefonski nazvala naivnog čovjeka, tražeći još novca po kojeg će doći njena mlađa suučesnica u krađi, starac je shvatio da nešto ne štima. Nazvao je labinsku policiju koja je zajedno s njim dočekala 25-godišnjakinju. Obje kradljivice su uhićene i slijedi im kaznena prijava.

Policija nastavlja kriminalističku obradu i poziva sve građane da, ukoliko smatraju da su na isti ili sličan način prevareni, dođu do policijske postaje i prijave prijevaru. Neslužbeno, uhićene su na području Pule prije 10-ak dana iznajmile stan za boravak.