Crna kronika STRAVA U SRBIJI

Majka rasjekla sina na spavanju

  • Autor: tportal.hr
  • 4.6.2009 12:06:07
  • 4.6.2009 11:27:55

Psihička bolesnica Olivera M. (47) sjekirom je u srijedu ujutro u selu Mala Drenova kod Trstenika na spavanju ubila četrnaestogodišnjeg sina Stefana. Rođaci kažu da je Olivera prije nekoliko mjeseci pokušala ubiti sina stolicom. Od tada je on noću zaključavao vrata svoje sobe, ali je u utorak navečer zaboravio na to

TRSTENIK - Stefanov otac Milan radi na farmi pilića, a kobne je noći bio u noćnoj smjeni. Kada se poslije šest sati ujutro vratio kući, zatekao je stravičan prizor. Sin Stefan ležao je u lokvi krvi. Ubijen je nekoliko minuta prije nego što je trebao ustati i krenuti u školu. Otac Milan odmah je nazvao policiju, koja je Oliveru prvo odvezla u Hitnu pomoć, a zatim u pritvor. Tijelo ubijenog dječaka prebačeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Rodbina, kao i ostali mještani Male Drenove, je u šoku. 'Milan je bio na ratištu u Mostaru. Tamo je i upoznao Oliveru. Otkad ju je doveo, 1994. godine, nije bila u redu. Uvijek je bila čudna. Radila je nešto malo u Milutovcu, pravila kore, ali se najviše liječila. Nekoliko puta je bila u bolnici u Kruševcu. Prije pet-šest mjeseci pokušala je Stefana ubiti stolicom, ali se on, mučenik, tada obranio. Čudno, ali nekako je na njega imala pik, tko zna zašto', kroz suze priča Slobodan M, stric ubijena dečaka.

Stanovnici Male Drenove najviše su ogorčeni na djelatnike Centra za socijalni rad iz Trstenika. 'Oni su krivci, jer su prije nekoliko mjeseci Oliveru na silu doveli kući! Milan je tražio da se ona liječi, a oni su je vratili kući da ubije dijete. Večer prije ubojstva Stefan je sjedio sa mnom. Moja supruga mu je kupila neke stvari, pa smo ga pozvali da dođe do nas. Družili smo se, šalili. Od ovakve tragedije nema ničeg strašnijeg', priča jedan susjed.

U Osnovnoj školi Rade Dodić, koju je pohađao Stefan M, u obližnjem Milutovcu, u šoku su i učenici i nastavnici. U posljednjoj klupi razreda, u redu do vrata, postavljena je fotografija nasmijanog Stefana i vaza s cvijećem. Radmila Pandac, pedagoginja, kaže da Stefan nije volio govoriti o odnosu s majkom.

'Nekoliko puta sam razgovarala sa njim, ali je uvijek odbijao govoriti o tome. Majku nisam upoznala jer u školu nije ni dolazila. Da ima zdravstvenih poteškoća, saznala sam u Centru za socijalni rad. Primijetili smo da je Stefan naredao dosta jedinica pa smo mu posvetili više pažnje, ali mi nemamo mehanizme da utječemo na odnose u obitelji', kazala je Pandac.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još