PRED TUNELOM SV. MARKO

U nesreći izgorjela jedna osoba a ne tri

02.06.2009 u 14:01

Bionic
Reading

Na 46. kilometru autoceste A1 Zagreb-Split, dionici Karlovac-Bosiljevo ispred tunela Sveti Marko nešto prije 13 sati dogodila se stravična prometna nesreća. Iako se spekuliralo kako su u automobilu stradale tri osobe, službeni izvori potvrdili su da je stradala samo jedna osoba

KARLOVAC - Ni nakon očevida nisu poznate posljedice današnje prometne nesreće kod tunela sv. Marka na autocesti Rijeka-Zagreb, u blizini Bosiljeva, no zasad se zna da je poginula osoba za upravljačem čiji se identitet još utvrđuje, doznaje Hina od istražne sutkinje Jasminke Jerinić-Mušnjak neposredno nakon očevida

Automobil je uklonjen s prometnice te je pod policijskim nadzorom. Promet je u 15,23 sati normaliziran. Sutkinja Jerinić-Mušnjak rekla je da će djelatnici karlovačke Javne vatrogasne postrojbe na njezin zahtjev pregledati uništeno vozilo, a ona će nakon toga procijeniti jesu li potrebna dodatna vještačenja.

Nesreća se dogodila kada je automobil, vozeći u smjeru Rijeke, udario u potporni stup na samom ulazu u tunel. Policija je potvrdila da je jedna osoba ostala u zapaljenom vozilu i preminula. Zbog eksplozije, nije moguće utvrditi je li automobil domaći ili strani.

Očevici nesreće su potvrdili za Radio Mrežnicu da se osobni automobil 'Lexus' zaletio u zid pored tunela, te se odmah i zapalio. Unatoč pokušaju brojnih vozača da vatrogasnim aparatima ugase vatru, to im nije uspjelo. Na putu za mjesto događaja bili su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca, izjavila je glasnogovornica PU karlovačke Tanje Petrić.

'Izjurio sam van iz automobila, vidio da ovaj auto gori, požurio s vatrogasnim aparatom, bilo nas je još, sve da ugasimo požar', rekao je svjedok koji je među prvima vidio strašan prizor. 'Znam da je strašno, ali molim Boga da je unutra samo jedna osoba, ne mogu ni zamisliti da bi bila cijela obitelj', kazao je vidno shrvan vozač koji će prizor nesreće pamtiti cijelog života.

'Apsolutno sve je izgorjelo, do neprepoznatljivosti', rekao je za Radio Mrežnicu drugi očevidac nesreće. Doznajemo i da je vozač 'Lexusa' u trenutku nesreće vozio velikom brzinom, a neki spominju i čak 200 km/h. Nema tragova kočenja, dijelovi automobila i gume letjeli su i na stotinjak metara od nesreće.

Očevidu su se pridružili i predstavnici Istražnog centra i Županijskoga državnog odvjetništva. Promet nije bio prekinut i tekao je lijevim pretjecajnim trakom.