PRIVEDENO 14 OSUMNJIČENIH

Dojava o bombi zaprimljena prije eksplozije!

11.01.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Načelnik PU zagrebačke Goran Burušić potvrdio je kako je bila riječ o samo jednoj eksploziji i kako se za sada 53-godišnji ozlijeđeni muškarac ne dovodi u vezu počinjenja kaznenog djela. I dalje tvrdi kako je isključena mogućnost da je riječ o terorističkom napadu

'Jedan 53-godišnjak nalazi se u Vinogradskoj bolnici s lakšim tjelesnim ozljedama koje su nastale nakon eksplozije... Na terenu su svi raspoloživi timovi i resursi. Razgovarali smo s više od stotinu ljudi', rekao je i dodao da ozlijeđeni 53-godišnjak još nije ispitan.

HRT doznaje kako je na ispitivanje privedeno 14 osoba. Nitko od njih dosad nije osumnjičen, ali se policija nada da će među njima naći osumnjičene.

Iako nije želio otkriti detalje o ozljedama, načelnik krim-policije Vitomir Bijelić potvrdio je kako je riječ o ozljedi ekstremiteta.

Burušić je također demantirao navode kako su pronađene neaktivirane eksplozivne naprave u tom potezu. Policija dovodi u vezu ovaj i slučaj od prije dva dana. O kakvoj je napravi riječ, ne zna se, jer vještačenja iz oba slučaja još nisu gotova. Policija je noćas obavljala izvide bijelog automobila koji se, prema dojavama građana, našao na mjestu događaja. Više informacija za sada nije mogao otkriti.

Osumnjičenih još nema premda je policija nakon prve eksplozije u Podsusedu razgovarala s više stotina osoba. Prema priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, ŽC 112 Zagreb primio je u 00.06 sati dojavu građanina o bombi na autobusnoj postaji na raskrižju Gospodske ulice i Aleje Bologne.

'Nakon dojave odjeknula je eksplozija, a odmah poslije građanka je dojavila da je jedna osoba ozlijeđena. ŽC 112 o događaju je obavijestio HMP Zagreb, OKC PU zagrebačke i Ured za hitne situacije Grada Zagreba...', piše u priopćenju.

Naime, noćas iza ponoći odjeknula je snažna eksplozija na autobusnoj stanici na Aleji Bologne preko puta Gospodske ulice. Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić za Hrvatski radio ranije je kazao da karakteristike eksploziva koji rasipa 'čestice' u krugu od 10 metara upućuju na to da je riječ o amaterskoj napravi.

Stenjevec, jutro nakon eksplozije