EKSPLOZIJA NA AUTOBUSNOJ STANICI

'Ozlijeđeni muškarac trenutno nije osumnjičen'

11.01.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić u razgovoru za Media servis kaže da je noćašnja eksplozija, koja se dogodila 15 minuta nakon ponoći na križanju Aleje Bologne i Gospodske ulice u Zagrebu jedina noćašnja eksplozija toga tipa. Potvrđuje da je ozlijeđena jedna muška osoba koja, prema informacijama iz bolnice, ima lakše tjelesne ozljede.'Ostavljamo mogućnost i da je osoba možda teže ozlijeđena, no znamo da drugih ozlijeđenih nije bilo. Što se materijalne štete tiče nismo utvrdili da bi bilo oštećenja na okolnim stambenim zgradama', rekao je Bijelić za Media servis no uz ogradu da očevid još traje...

'Ne mora značiti da je ova eksplozija bila manjeg intenziteta', objašnjava Bijelić jer, podsjeća, prva eksplozija se dogodila na željezničkoj pruzi i pretpostavlja se da je do pucanja stakala na obližnjim zgradama došlo zbog torpediranja šljunčanog kamena koji se tamo nalazi.

'Budući da se ovdje eksplozija dogodila na ravnoj površini vjerojatno nije došlo do stvaranja sekundarnih gelera. Ali o tome o kojoj se količini eksploziva radi, vrsti eksploziva i eksplozivne naprave treba pričekati vještačenje', kaže Bijelić.

Točne su informacije da je u blizini mjesta događaja viđen bijeli automobil', kaže Bijelić i objašnjava da je nakon eksplozije zaprimljeno nekoliko dojava građana koji su dali takve naznake.

'Ipak riječ je o frekventnoj prometnici, ako je to vozilo i prošlo to ne znači da je to vozilo imalo veze s eksplozijom, no policija ne smije prepustiti ništa slučaju', kaže Bijelić.

Iz tog razloga je i podignuta tzv. rampa, blokada užeg i šireg područja, kako bi se popisali svi korisnici bijelih vozila pa će se eliminacijom i daljnjim provjerama pokušati doći do osobe koja bi mogla pomoći u daljnjem rasvjetljavanju eksplozije.

"U tri dana otkada su se dogodile ove eksplozije, na pruzi i autobusnoj stanici, ispitano je više od stotinu osoba, odnosno prikupljene su informacije od njih", otkriva Bijelić za Media servis.

Formiran je tim koji radi na cijelom slučaju.

'Imamo određene smjerove u kojima sužavamo to kriminalističko istraživanje i naša je zadaća da budemo optimistični kao policajci i da ćemo utvrditi sve okolnosti, počinitelja i njegovu namjeru', kaže Bijelić.

'Ozlijeđena osoba u bolnici za sada se ne vodi kao osumnjičena', kaže Bijelić i naglašava da je prva i osnovna zadaća da on bude zbrinut medicinski.

'No da ćemo i s njim morati raščistiti neke detalje, to je nedvojbeno'", zaključuje Bijelić.