POLICIJA TRAŽI BIJELI AUTO

'Nije teško naći motiv počinitelja, puno je nezadovoljnih'

Bionic
Reading

Oko autobusne stanice u Stenjevcu gdje je noćas pet minuta nakon ponoći eksplodirala naprava, na Aleji Bologna dva su vatrogasna vozila, dok desetak policajaca u zaštitnim odijelima pomno pregledava tlo i okoliš oko autobusne stanice. Većih vidljivih oštećenja kao i kod eksplozije prije dva dana nema. Također, za razliku od prošlog puta, promet je vrlo brzo uspostavljen. Područje u promjeru od nekih stotinjak metara zabranjeno je za pješake

Iz razgovora sa stanovnicima Stenjevca doznajemo da su čuli samo jednu detonaciju, onu iza ponoći. Starija gospođa smatra da nije teško naći motiv počinitelja ovih djela s obzirom da je u državi jako puno nezadovoljnih ljudi, od umirovljenika, nezaposlenih… Također misli da je ovo najbolji način da se skrene pažnja s važnijih problema. Na pitanje je li ju strah, gospođa je odgovorila: 'Pa kaj bih se bojala, nije mi eksplodiralo u dvorištu?!'

Druga naša sugovornica sa smiješkom je kazala da je ovo znak da su građani očito shvatili da je vrijeme za revoluciju. Istaknula je kako ju nije strah.

No strah je jednog starijeg gospodina. Kazao je kako noćas nije čuo detonaciju. Na pitanje što misli, tko bi to mogao biti, rekao je: 'Šuti, ništa me ne pitaj.'

Više informacija otkrit će načelnik zagrebačke Policijske uprave Goran Burušić u 11 sati na Aleji Bologne kod križanja s Gospodarskom.

Naime, noćas iza ponoći odjeknula je snažna eksplozija na autobusnoj stanici na Aleji Bologne preko puta Gospodarske ulice. Bila je jedna eksplozija, od njenih posljedica ozlijeđena je jedna osoba i to, prema informacijama kojima raspolaže policija, lakše, a materijalna šteta nije utvrđena, rekao je jutros načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić u emisiji 'Poligraf' Hrvatskoga radija.

Rekao je i kako je policija fiksirala materijalne dokaze koji će ići na vještačenje.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić u emisiji 'Poligraf' Hrvatskoga radija otkrio je i kako su dobili više dojava o bijelom automobilu koji je u kritično vrijeme prometovao mjestom događaja te da su stoga bile duge cijevi na ulicama.

Također je kazao da karakteristike eksploziva koji rasipa 'čestice' u krugu od 10 metara upućuju na to da je riječ o amaterskoj napravi. Neslužbeno, navodno je riječ o TNT eksplozivu.

Stenjevec, jutro poslije eksplozije