Crna kronika NEPOŽELJNA OBILJEŽJA

Šest privedenih na Thompsonovu koncertu

Tijekom i nakon koncerta Marka Perkovića Thompsona koji je sinoć održan na Trgu bana Josipa Jelačića zagrebačka policija je na prekršajnu obradu u službene prostorije dovela šest osoba, a od toga njih troje zbog nošenja simbola koji mogu poticati na nesnošljivost, priopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u PU zagrebačkoj.

Privedeni su 20-godišnji mladić, 57-godišnja žena i 15-godišnji mladić, jer su kod sebe imali, odnosno nosili su simbole koji su prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakonu o javnom okupljanju istaknuti kao simboli koji mogu poticati na nesnošljivost bilo na nacionalnoj, rasnoj ili vjerskoj razini ili bilo koji drugi oblik nesnošljivosti, rekla je Jelena Bikić iz Odnosa s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

Naime, oni su dovedeni u službene prostorije policije zbog počinjenih prekršaja iz čl. 5 st. 1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 18 st. 2 Zakona o javnom okupljanju. Za te je prekršaje propisana novčana kazna ili zatvorska kazna u trajanju do 30 dana.

Bikić je rekla da je privedeni 20-godišnjak ujedno bio i pod utjecajem alkohola od 1,46 promila, a nad 15-godišnjakom policija je prekršajnu obradu provela u nazočnosti jednog roditelja.

Policija je također u službene prostorije dovela trojicu mladića - dvojicu 18-godišnjaka i 20-godišnjaka na prekršajnu obradu zbog počinjenog prekršaja iz čl.13 st. 1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Bikić je rekla da su oni svojim ponašanjem remetili javni red i mir.

Neslužbeno se doznaje da je 20-godišnjak razbijao staklene boce, a dvojica 18-godišnjaka su nasrnula na 19-godišnjaka.

U PUZ-u je rečeno je da je na koncertu pjevača Marka Perkovića Thompsona koji je jučer, 30. svibnja između 21 i 23,19 sati održan na Trgu bana Josipa Jelačića po policijskoj procjeni nazočilo oko 40 000 posjetitelja.

Zbog koncerta tramvajski je promet bio obustavljen od 19,50 sati do 23,39 sati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još