ATENTAT NA IVU PUKANIĆA

Kuzmanoviću određen 48-satni pritvor

31.05.2009 u 11:20

Bionic
Reading

Milenku Kuzmanoviću, koji je jučer uhićen u Beogradu zbog sumnje u umiješanost u ubojstvo novinara Nacionala Ive Pukanića i suradnika Nike Franjića, određen je pritvor od 48 sati, javljaju beogradski elektronički mediji.

Kuzmanović je bio uhićen u listopadu prošle godine u Hrvatskoj zbog sumnje da je iz Srbije donio eksploziv koji je korišten u atentatu na Pukanića te da je nakon ubojstva trebao omogućiti bijeg Robertu i Luki Mataniću. Poslije 55 dana provedenih u pritvoru, zbog nedostatka dokaza je krajem prosinca 2008. pušten na slobodu. Nakon toga izjavio je da će Hrvatsku tužiti zbog uhićenja i maltretiranja.

Kuzmanović je, kako naglašavaju beogradski mediji, jedan od suradnika nedavno uhićenog Sretena Jocića, osumnjičenog za organiziranje atentata na Pukanića. Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je potkraj travnja u vili u elitnom beogradskom naselju Dedinju, koju je iznajmio od obitelji bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića. Jocić je na saslušanju u policiji nakon uhićenja odbacio sve sumnje da je umiješan u Pukanićevo ubojstvo, rekavši da je uvučen u policijsko-političke igre u Hrvatskoj.

Na zahtjev srbijanskog posebnog tužiteljstva za organizirani kriminal, koje je istražnom sucu okružnog suda u Beogradu podnijelo zahtjev za provedbu istrage protiv Jocića zbog sumnje da je tijekom 2008. na području Srbije i Hrvatske izvršio kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva, Jocić je zatim saslušan pred istražnim sucem, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor. Specijalni sud u Beogradu produljio mu je u srijedu, 27. svibnja, pritvor za još dva mjeseca.

.