BOCOM U GLAVU

Iz čista mira pretučen policajac u Zagrebu

19.11.2008 u 12:12

Bionic
Reading

Da nije lako biti policijski vježbenik i van posla, uvjerio se mladi zagrebački čuvar reda (24) kojeg su u kafiću Rubikon na Črnomercu ničim izazvani napali Dragan Š. (27) i Milenko B. (24) . Nakon što su ga udarili nekoliko puta, nasilnici su mu za kraj r

Kada je vidjela što se događa, priskočila je vlasnica kafića (34), pokušavši pomoći policajcu, ali je navedeni dvojac pretukao i nju, da bi se potom mirno udaljio s mjesta događaja. Kako su policajcu nasilnici bili poznati od prije, krenuo je u potragu za njima po kvartu i pronašao ih na autobusnoj postaji linije Črnomerec – Dugave.

Na traženje policije da im pokažu osobne dokumente, Dragan i Milenko su odgovorili protivljenjem, nakon čega je prvi bez pogovora poslušao policajce i s njima pošao u postaju, dok je drugi počeo bježati.

Upotrijebivši silu, policajci su ga uspjeli savladati i privesti na obradu. Alkotestom utvrđeno je da Dragan Š. ima 1,47 promila u krvi, dok je Milenko B. odbio test. Daljnjom obradom utvrđeno je da je za jednim od njih raspisana tjeralica od strane Općinskog suda u Zagrebu zbog ranije počinjenih djela te da je osuđen, ali nije otišao na izdržavanje zatvorske kazne.