Crna kronika OBRAČUN U POREČU

Suđenje za pokušaj dvostrukog ubojstva

  • Autor: tportal.hr
  • 9.12.2008 15:25:33
  • 9.12.2008 14:48:50

Na Županijskom sudu u Puli u utorak je započelo suđenje Hrvoju Vincetiću (33) optuženom za dvostruki pokušaj ubojstva

PULA - Državno odvjetništvo tereti ga da je 9. ožujka oko 11 sati, na parkiralištu u blizini hotela Poreč u Poreču, nakon kratke prepirke i naguravanja iz pištolja pucao u vinkovačkog odvjetnika Darka Zadru (44) i bivšeg motociklističkog asa Stjepana Ringwalda (36). Teško ih je ranio te su bili u životnoj opasnosti. Vincetić je izjavio da se ne osjeća krivim za pokušaj dvostrukog ubojstva.

Prvog dana suđenja trebali su svjedočiti Zadro i Ringwald, no nijedan se nije pojavio na sudu. Zadro se pravdao lošim zdravstvenim stanjem, dok Ringwaldu poziv nije ni uručen jer ga policija nije mogla pronaći.

No ispitan je Zoran Radić, Zadrin poznanik. Rekao je da je Zadro tog dana bio pijan i najvjerojatnije drogiran. Kazao je da su kontroverzni vinkovački odvjetnik i Rngwald fizički napali Vincetića teda je on pucao u samoobrani. Predao se policiji tek drugi dan jer se, kako kaže svjedok Radić, bojao Rinwalovih veza u policiji i među mafijom, piše Jutarnji list.

Inače, toksikološkim nalazima potvrđeno je da su 9. ožujka Darko Zadro i Stjepan Ringwald bili pod utjecajem opijata. U Zadrinoj krvi pronađen je kokain, a bio je i pod utjecajem alkohola. U krvi Stjepana Ringwalda pronađeni su tragovi kokaina i marihuane. Suđenje Hrvoju Vincetiću nastavlja se sutra iskazima vještaka.

 

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još