INCIDENT U UMAGU

Prijavljena zbog bacanja jaja na Titovu sliku

27.05.2009 u 13:57

Bionic
Reading

Policija će protiv Zdravke Leindl podnijeti prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira, jer je 15. svibnja u Umagu bacala jaja i galamila na sudionike 'Titove štafete'

'Policija je postupajući po prijavi građanina utvrdila da je navedena osoba 15. svibnja 2009. oko 12.30 u Garibaldijevoj ulici u Umagu narušavala javni red i mir na način da je prilikom prolaska 'Hrvatsko-slovenske štafete' protestirala galameći na okupljene građane i pritom bacila jaja na osobni automobil u vlasništvu 67-godišnjaka i sliku Tita koja se nalazila ispred ugostiteljskog objekta Tito. Protiv iste će biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira', odgovorili su na iz PU istarske na upit internetskog portala Barkun.hr.

'Bravo, hrvatska policijo! Marljivo i dalje čuvajte Titovu štafetu. Koja je, gle li slučajnosti, krenula iz Umaga točno 15. svibnja na spomendan na poratne žrtve Bleiburga i Križnog puta! Koliko ono žrtava naših hrvatskih muževa, očeva, žena, majki, djece je stradalo nedužno nakon rata? Dvjesto, a možda i više tisuća', izjavila je Zdravke Leindl.