GDJE JE PET MILIJUNA EURA?

Ježić pregazio obećanje sucu Turudiću

26.11.2012 u 09:21

Bionic
Reading

Robert Ježić, glavni svjedok u postupku protiv Ive Sanadera u aferi Ina - MOL, obećao je pred sucem Ivanom Turudićem da će do današnjeg dana uplatiti pet milijuna eura mita koje je navodno čuvao na svom računu za Sanadera. No to se još uvijek nije dogodilo...

Sudac Ivan Turudić prije točno mjesec dana opomenuo je svjedoka Roberta Ježića jer nije u proračun uplatio pet milijuna eura sa svog računa u Švicarskoj. Ježić se tada pravdao da nije dobio detaljne upute i da će najkasnije u roku od 30 dana taj iznos uplatiti u proračun. Taj je rok istekao danas.

Naime, Ivo Sanader nepravomoćno je osuđen prošloga utorka na 10 godina zatvora zbog ratnog profiterstva u aferi Hypo te zbog primanja mita u iznosu od 10 milijuna eura od mađarskog MOL-a. Polovica od 10 milijuna eura mita nalazila se na Ježićevom računu još od 2009. godine. 

No 'pravi' i zakonski rok za uplatu tog novca ipak je 15 dana od nepravomoćne presude odnosno sljedeće srijede. Ako Ježić do tada ne preda polovicu navodnog mita, mogao bi dati dovoljno argumenata Sanaderovoj obrani koja tvrdi da Ježić ne govori istinu, da je tih pet milijuna njegovo i da ih je trošio sve ove godine. Sanader je čak pred sudom rekao da ima informacije da Ježić posuđuje novac kako bi ga mogao predati državi.

Inače, danas se nastavlja suđenje Ivi Sanaderu za aferu Fimi media, a bivši premijer će na sud doći iz Remetinca u vozilu pravosudne policije