Crna kronika KAZNENA PRIJAVA

Policajac u postaji teško ozlijedio pijanca

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlostavljanja u obavljanju službene dužnosti, te kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda 49-godišnjem muškarcu iz Vrlike, protiv 40-godišnjeg policijskog službenika iz Knina bit će podnesena kaznena prijava

Policajac je također na temelju rješenja načelnika PU šibensko-kninske, privremeno udaljen iz službe. Kako navodi policija, 40-godišnji policijski službenik je u subotu, 23. svibnja, u policijskoj postaji u Kninu gdje je 49-godišnjak iz Vrlike doveden radi trježnjenja, upotrijebio sredstva prisile te ga teško ozlijedio, zbog čega je oštećeni zadržan na liječenju u kninskoj Općoj bolnici.

"U subotu, 23. svibnja, oko 12 sati kninski policijski službenici zatekli su u Kninu 49-godišnjeg muškarca iz Vrlike kako u vidno alkoholiziranom stanju vozi osobni automobil Fiat Tipo, virovitičkih registarskih oznaka. Nakon što su ga policajci zaustavili 49-godišnji Vrličanin odbio je na uvid dati osobne dokumente", navodi policija.

Također ističe kako je 49-godišnjak radi utvrđivanja identiteta i provođenja prekršajne obrade doveden u kninsku Policijsku postaju, a budući da je bio u vidno alkoholiziranom stanju smješten je u posebne prostorije za zadržavanje do otrežnjenja, gdje je odmah počeo vikati i vrijeđati policajce.

Budući da ni nakon upozorenja nije prestao, osumnjičeni 40-godišnji policijski službenik je upotrijebio sredstva prisile, fizički ga napao te 49-godišnjaku iz Vrlike nanio teške tjelesne ozljede, zbog kojih je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Knin, navodi se u priopćenju.

Protiv policijskog službenika slijedi kaznena prijava kninskom Općinskom državnom odvjetništvu, te je privremeno udaljen iz službe zbog osnovane sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još