NESREĆA KOD ŠIBENIKA

Bivšem boksaču gliser odrubio glavu

25.05.2009 u 11:37

Bionic
Reading

Zoran Knežević (52), voditelj lanaca butika “Benetton” iz Šibenika za kojega je utvrđeno da je u subotu, 23. svibnja, između rta Oštrica i otoka Krbela kod Šibenika gliserom usmrtio nekadašnjeg boksača optuženog za ubojstvo Stipu Buzova (51) iz Splita, bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće iz nehaja

"Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičeni upravljajući gliserom marke Engewater Paver Boats, šibenskih registarskih oznaka, na potezu od rta Oštrica prema otoku Krbela, nedaleko Grebaštice, gliserom prešao preko Buzova, koji je bio u podvodnom ribolovu, ali nije bio označen plutačom, te ga je tom prilikom usmrtio", navodi policija.

Protiv osumnjičenog  Kneževića bit će podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog osnovane sumnje da je počino kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, počinjeno iz nehaja, zaključuje PU šibensko-kninska.

Prema priopćenju iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture, na temelju očevida i alkotesta kojeg su obavili inspektori šibenske Lučke kapetanije, utvrđeno je da Šibenčanin, koji je upravljao gliserom nije bio pod utjecajem alkohola. 

Knežević je vozio gliser brzinom od 18 čvorova kad je osjetio udarac, nakon čega se vratio na mjesto nesreće gdje je uočio mrtvog ronioca te je odmah pozvao policiju, navode iz Ministarstva.